De materialen die we gebruiken | Abecita

MATERIALEN

OEKO-TEX®

STANDARD 100 by OEKO-TEX® is een wereldwijd uniform en onafhankelijk test-en certificatiesysteem voor grondstoffen, halffabricaten en eindproducten van textiel in alle bewerkingsstadia en aanverwante materialen. De tests zorgen ervoor dat er geen schadelijke stoffen zijn en omvatten:

Wettelijk verboden stoffen
→ Wettelijk gereguleerde stoffen
Algemeen bekende riskante stoffen (maar nog niet de wettelijk gereguleerde chemicaliën)
Parameters voor preventieve zorg
STANDAARD 100 door OEKO-TEX® draagt vanuit het oogpunt van de consument bij tot een hoge en effectieve productveiligheid.
 

CERTIFIERING

Voor certificering van producten volgens STANDARD 100 door OEKO-TEX® is het nodig dat alle onderdelen van een artikel voldoen aan de gestelde eisen, naast de buitenstof zijn dat bijvoorbeeld naaigaren, vulling, prints enz en niet-textiel accessoires zoals knopen, ritsen, nagels enz.

Verdere voorwaarden zijn de verplichting en gebruik van maatregelen voor kwaliteitswaarborging van de kant de onderneming en de juridisch bindende ondertekening van commitment en conformiteitsverklaringen door de aanvrager.

In zijn geheel zijn de vereisten voor OEKO-TEX-® strenger dan de bestaande nationale wetgeving.

Lees meer op: www.oeko-tex.com


CARVICO

Bijna de gehele badmodecollectie is gemaakt van exclusieve tricotstoffen van het Italiaanse Carvico die tot de beste stoffen op de markt behoren.
De stof is licht, elastisch, duurzaam en behoudt zijn kleur goed. Het is een duurzame stretch-stof die is gemaakt met Econyl®.

Het materiaal is bestand tegen chloor, is duurzaam, is bestand tegen UV-stralen tot 50+ en heeft tweeweg stretch omwille van de soepelheid en het biedt een shaping-effect zonder afbreuk te doen aan de beweeglijkheid. 


Behoudt zijn vorm dankzij de XTRA LIFE LYCRA-vezels.

UV-bescherming 50+.

Stof met extra comfort voor de perfecte pasvorm.

Abecita's stoffen voor badmode zijn chloorbestendig.


Pluisvrije stof die duurzaam is en lange tijd meegaat.

2-weg stretch voor een comfortabele pasvorm.