De geschiedenis van Abecita | Abecita.nl

Joel Åkerlund startte in 1932 AB Corsettindustri. Het bedrijf vervaardigde onder andere kousenbanden, jarretels, korsetten en bustehouders. Het merk Cid werd gebruikt en veranderde in Abc Korsetten om in 1954 Abecita te worden. De Little Wonder bh werd een groot succes voor het bedrijf. Little Wonder werd in 1972 voor het eerst in elkaar genaaid uit twee hielen van kousen van crêpenylon. Nina Wahlgren stond voor het ontwerp van Little Wonder. Abecita werd in 1981 overgenomen.
Swegmarks maakte veel winst en had veel bulkklanten die tegen een goede prijs verkochten. Abecita had 700 vakhandelaren als retailer en was een exclusiever alternatief voor Swegmark.

Voor abecita is het een vanzelfsprekendheid dat de verschillende behoeften van vrouwen het assortiment bepalen.

Zo doen we dat
Lingerie is een solide handwerk en daarom sluiten we geen compromissen als het gaat om functie en kwaliteit. Onze lange traditie en ervaring heeft abecita haar specialistische kennis gebracht, die we vervolgens combineren met innovatief Scandinavisch design.
De visie van Abecita is om de toonaangevende leverancier van badmode en lingerie te zijn.

Abecita helpt de vrouw die eisen stelt aan pasvorm en functie, om mooier dan ooit te worden.

Duurzaamheid
 
Abecita hecht veel belang aan de duurzaamheid gedurende het hele proces, en dat begint met ons ontwerp. Door al in het ontwerpproces bewuste keuzes te maken, kunnen we de duurzaamheid garanderen. Wij zijn Oeko-Tex gecertificeerd. Dit betekent dat het grootste deel van ons assortiment vrij is van chemicaliën.

Wie zijn wij

We werken op basis van het principe dat iedereen wordt gerespecteerd, dat draagt bij aan het creëren van een open en no-nonsense bedrijfscultuur.
Met betrekking tot onze producten werken we volgens onze sleutelwoorden; functie, comfortabel en vrouwelijk.

Abecita moet dé Scandinavische specialist zijn voor vrouwelijke badmode en lingerie met een duurzaam perspectief.”


Onze stijlreis